kleine beamer

Draagbare beamers met een licht gewicht

kleine beamer

Bij de aanschaf van een beamer is het van belang of de beamer op een vaste plek komt, of dat u een draagbare beamer zoekt om mee te kunnen nemen. Deze pagina gaat dieper in op de mogelijkheden van kleine draagbare beamers.

Bij een draagbare beamer is het formaat en het gewicht van belang. Een kleine beamer moet immers makkelijk in een tas mee te nemen zijn. Voor iedereen is het zonder technische kennis mogelijk om gewicht en afmetingen van een beamer te vergelijken. Echter is er nog een derde factor van groot belang. De factor die uiteindelijk zal bepalen welke kleine beamer u koopt is de beeldkwaliteit. Dit vergt enige uitleg om te beoordelen:

Beeldkwaliteit van kleine beamers
De beeldkwaliteit van een beamer wordt door 2 factoren voor het grootste deel bepaald: Ten eerste de resolutie. Des te hoger de resolutie van uw beamer des te scherper het beeld. De resolutie bepaalt namelijk het aantal beeldpunten waaruit het beeld is opgebouwd.
Ten tweede is de fel-heid van de lamp van groot belang. Des te feller de lamp, des te duidelijker is het beeld. Indien u niet voor een presentatie het licht wilt dimmen is een felle lamp een must!

Kleine pocket beamers
Er zijn sinds 2008 ook kleine pocket projectors op de markt. Dit zijn mini beamers ter grootte van een mobiele telefoon. Deze zijn uiterst klein en licht van gewicht, maar hebben vooral moeite met de lichtkwaliteit. Deze mini beamers werken namelijk met LED technologie voor de verlichting. Dit  is een compacte en energiezuinige techniek. Echter brengt een led-lamp vele male minder licht op dan een halogeen lamp welke in normale beamers gebruikt worden.


© 2009
Bovenstaande informatie is zorgvuldig samengesteld, maar kan onjuistheden bevatten.